Get Adobe Flash player

HVKT 2013 film

Välj i menyn

Välj i menyn till vänster!

Besökare

Vi har 8 besökare och inga medlemmar online

Sponsorer

Nyheter - Jnytt

 • Under många år har kommunen fått ta emot klagomål angående skadegörelse vid utsiktsplatsen i Huskvarna. Till hösten tar man nu ett samlat grepp för att minimera skaderisken på platsen.

 • Nu står det klart att Grennaskolan i Gränna förlorar sitt statsbidrag. Detta eftersom regeringen kommit fram till att riksinternatens särställning i Sverige ska upphöra.

 • Samma dag som HV71 går på is har klubben gjort klart med backen Andreas Frisk, som har skrivit på ett månadslångt tryoutkontrakt. – Vi är tunna på backsidan och behöver bredda den lagdelen, säger sportchefen Johan Hult.

 • Under vecka 30 spelades Golfköpingsmästarens näst sista spelvecka på Kättilstorp/Jönköpings Golfklubb.

 • I en serie artiklar har kommunalrådet Mats Green (M) lanserat att Jönköpings kommun måste bli kaxigare och mera visionärt. Vi kunde inte skrivit det mycket bättre själva. Nu har Moderaterna med Mats Green i spetsen släppt på handbromsen. Den kamerala eran tycks vara slut.   Vårt geografiska läge mitt i södra Sverige och naturen är två av våra viktiga framgångsfaktorer. Dessa framgångsfaktorer är få kommuner förunnat att ha. Nu gäller det att marknadsföra Jönköping på ett professionellt sätt.

Nyheter - Båtliv

Båtlivs nyheter

Nyheter från Båtliv - Europas största båttidning
 • Bästa möjliga förhållanden är att vänta när EM i den snabbväxande Kona One-klassen idag invigs i Båstad. Sverige har ett mycket starkt lag, inte minst genom syskonen Adam (20 år) och Andrea (17 (år) Holm. Båda har haft stora internationella framgångar tidigare trots sin unga ålder.

 • Den senaste tidens låga havsvattenstånd på syd- och ostkusten har gett upphov till ovanligt många grundstötningar med fritidsbåtar. När havsytan ligger flera decimeter lägre än normalt blir trygga passager plötsligt riskfyllda och Svedea uppmanar nu alla båtägare att studera havsvattenståndet innan båtturen.

 • Team Gallagher, med svenska föraren Tobbe Lannemar som kör den engelska Superstock P1-serien, tog sin första seger i Cardiff i helgen. De har redan från inledningen av säsongen haft mycket bekymmer med båten, trots att det alltså handlar om en helt ny båt.

Nyheter - SSRS

Sjöräddningssällskapet

Vad händer på sjoraddning.se.
 • Under tisdagskvällen observerade en person på land hur en båt drev fritt söder om Fagervik. Personen ringde vår jourtelefon klockan 14:35 och femton minuter senare lämnade Rescue Alnö hemmahamnen.

 • Efter att precis ha avslutat en sjuktransport får vi larm från JRCC angående en norsk segelbåt som tappat sin propeller vid Stenskärsränna. Vi går mot platsen och hittar segelbåten vid inloppet till Stocken liggande för ankar. Går fram och kopplar upp dem på sidan och hjälper dem till hamn.

 • På lördag den 2 augusti kl 11.00 - 15.00 är det full fart vid Fiskeauktionen på Smögen. Helikopteruppvisningar, räddningsuppvisning, lotterier, maffiga räkmackor, båtar och räddningsfordon av alla sorter.