Get Adobe Flash player

HVKT 2013 film

Välj i menyn

Välj i menyn till vänster!

Besökare

Vi har 3 besökare och inga medlemmar online

Sponsorer

Nyheter - Jnytt

Nyheter - Båtliv

Båtlivs nyheter

Nyheter från Båtliv - Europas största båttidning
  • Garmin presenterar nu GPSMAP 7400-serien med multifunktionsdisplayer (MFD). GPSMAP 7400 är en serie förstklassiga enheter med multitouch, inbyggd 10 Hz GPS/GLONASS-mottagare och Wi-Fi. xvs-modellerna har dessutom inbyggda avancerade ekolodsfunktioner som CHIRP, DownVü och SideVü.

  • Martin Strömbergs Dongfeng Race Team leder sedan igår kväll den inledande etappen av Volvo Ocean Race. Kampen om att nå först till Kapstaden är fortfarande helt öppen.

  • Här är en film som beskriver hur man seglar gennaker på ett bekvämt sätt. I slutet av filmen syns Seldéns nya justerbara halshornssvirvel, på engelska "Adjustable Tack Swivel" som förkortas ATS. ATS innebär att man med ett nedhal draget till sittbrunnen enkelt kan trimma för höjdtagning eller djup slör.

Nyheter - SSRS

Sjöräddningssällskapet

Vad händer på sjoraddning.se.
  • Sen höst brukar innebära lungt och stilla på uppdragsfronten. Den här kvällen var som så många andra otroligt vacker med en stjärnspäckad himmel och månsken som speglades i havet.

  • Nu har vi skrivit ett nytt treårsavtal med VänerEnergi, som innebär att de skänker 10 000 kr per år till Mariestads räddningsstation, och vi hoppas att detta kan få andra företag att göra en lika god sak som VänerEnergi .

  • Larm från Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) om kantrad eka utanför Skrea Strand. Avblåst sedan Räddningstjänsten var på plats och dragit upp den på land. Ingen person fanns i båten.