Get Adobe Flash player

Välj i menyn

Välj i menyn till vänster!

Besökare

Vi har 3 besökare och inga medlemmar online

Sponsorer

Nyheter - SSF

Svenska Seglarförbundet - RSS

Svenska Seglarförbundet
 • Med över 700 båtar på startlinjen på banorna utanför Medemblik så är 2015 års Delta Lloyd Regatta redan en succé jämfört med de senaste åren. Möjligheten till kvalificering till den nya världscupen är det som lockar och efter de inledande seglingarna på tisdagen är fyra svenska besättningar på rätt sida strecket för att få segla nästa världscup.

 • I år gästas Junior-SM i segling av landslagsseglaren Emil Cedergårdh, som kommer att dela med sig sina bästa tips till de unga deltagarna.

 • I år gästas Junior-SM i segling av landslagsseglaren Emil Cedergårdh, som kommer att dela med sig sina bästa tips till de unga deltagarna.

 • Stockholmsklubbarna var starkast i den Allsvenska seglingspremiären. En premiär där Saltsjöbaden bjöd på mycket utmanande seglingsförhållandena. Hemmaklubben KSSS imponerade.

 • För att skapa roligare och mer utvecklande segling och locka fler seglare till klassen testar Zoom8 klassen nya format under 2015. I maj blev det sprintformat på Riddarfjärden och samma bana som i seglingens Mästarnas Mästare. – Det var intressant och lärorikt men för lite för lite segling, tyckte Sanna Delander 15 år, från Råå Jolleklubb som är inne på sin tredje Zoom 8 säsong.

Nyheter - Båtliv

Båtlivs nyheter

Nyheter från Båtliv - Europas största båttidning
 • Martin Strömberg och Dongfeng Race Team missade tredjeplatsen i den sjunde etappen precis innan mållinjen i Lissabon. Nederländska Team Brunel vann delsträckan och jämnar därmed ut ställningen i toppen av tabellen.

 • PolyRopes fallina Poly-Braid-32 levereras nu i kapad längd med isydd schackel, enligt det patenterade IQ-line-konceptet, färdigförpackad i en exklusiv väska. Nu lanseras fallinan i tre nya racingfärger; grå/svart, grå/orange och grå/röd.

 • Den 30 maj städas havsbotten runt Nynäshamns Gästhamn av ca 60 sportdykare, inom ramen för frivillorganisationen "Project Aware".

Nyheter - SSRS

Sjöräddningssällskapet

Vad händer på sjoraddning.se.
 • Den 29 - 31 maj är det dags för Kalmar Båtmässa. Mässan som hålls i Kalmar Gästhamn bjuder under tre dagar på mycket aktiviteter, bland annat försäljning av båtar och båttillbehör, föreläsningar, tävlingar, rundturer och uppvisningar.

 • Våra sökare "skrek" klockan 09:45 imorse, det var JRCC (Sjö- och flygräddningscentralen) som larmade ut att samtal inkommit angående en fritidsbåt som siktats på grund strax ost om Kalvö. Vi bemannade både rescue Odd Fellow och rescue Ivan Holmberg och begav oss upp i Kungsbackafjorden. Väl där låg Odd Fellow stand-by för eventuell assistans till Ivan Holmberg som gick fram i det grunda vattnet. Haveristens roder blev skadat vid grundstötningen och fritidsbåten fick därför assisteras av Ivan Holmberg till Gottskär hamn. Allt gott, vi vände åter till Bua.

 • En segelbåt står på grund vid Eskilsholmen utanför Hinsholmen. Redan på telefon får vi reda på att det är en lätt grundkänning men att de behöver hjälp att komma loss.