Get Adobe Flash player

HVKT 2013 film

Välj i menyn

Välj i menyn till vänster!

Besökare

Vi har 9 besökare och inga medlemmar online

Sponsorer

Nyheter - Jnytt

Nyheter - Båtliv

Båtlivs nyheter

Nyheter från Båtliv - Europas största båttidning
  • De sju lagen i Volvo Ocean Race 2014-15 har nu seglat drygt en tredjedel av den första etappen från Alicante till Kapstaden. Tävlingen har varit jämnare än någonsin och nu är båtarna i Doldrums, det ökända stiltjebältet vid ekvatorn.

  • IVL Svenska Miljöinstitutet har i en studie undersökt hur mycket mikroskräp som släpps ut från några svenska avloppsreningsverk. Enligt mätningarna är det stora mängder av små plastpartiklar, 0,02 millimeter eller större, som släpps ut med avloppsvattnet i haven.

  • 222 m är gränsen för den som vill ha världens största yacht. Projektet är redan igång under namnet Project Triple Deuce, men frågan är vem som kan och vill bygga denna gigantiska yacht till en kostnad av 1,1-1,2 miljard US Dollar.

Nyheter - SSRS

Sjöräddningssällskapet

Vad händer på sjoraddning.se.
  • Utlarmade av Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) angående ett flygplan med brand i motor syd Trelleborg. Flygplanet var på väg söderifrån varför JRCC önskade att vi gick mot Kullagrund för att vara stand-by.

  • En medlem med förmodad bränslebrist i sin Buster XL ringer och ber om hjälp med att bli bogserad till hemmahamnen. Rescue Odd Fellow Mälaren åker ut till haveristen, där kopplar vi upp och bogserar dem till Lögarängshamnen.

  • Fick larm från Jrcc ca kl 15.00 om att en båt ligger och driver upp och ner utanför Hornslandet, söder om Bålsön.