Get Adobe Flash player
RSS
Dag-1
Dag-2
Dag-3
Hyundai segling...
 
 
Powered by Phoca Gallery

Besökare

Vi har 5 besökare och inga medlemmar online

Sponsorer

Nyheter - SSF

Nyheter - Båtliv

Båtlivs nyheter

Nyheter från Båtliv - Europas största båttidning
  • Sunseeker International har släppt de första datorbilderna av sitt nya flaggskepp - 116 Yacht. Den första båten i serien är för närvarande under produktion i Dorset, UK. Designen är väldigt modern med fräcka linjer och glasytor i samklang.

  • Sommaren 2013 invigdes Fredriksborg Hotell & Restaurang vid Fredriksborgs fästning på Värmdö efter en omfattande men varsam renovering. Omvandlingen från tom stenkasern till modernt och personligt hotell var lyckosam. För att möta behovet av nya hotellrum har Statens fastighetsverk (SFV), lagom till sommarsäsongen, färdigställt en renovering av fästningens Officersboställe. En nyhet, vid sidan av fem nya hotellrum, är en 25 meter lång brygga som för gästerna möjliggör ankomst med egen båt.

  • Tjörn Runt by COWI har blivit Sveriges största segeltävling där olympiamästare och familjeseglare samsas på samma villkor. Tiotusentals åskådare bidrar till den härliga stämningen som seglarna uppskattar och gärna återvänder till.

Nyheter - SSRS

Sjöräddningssällskapet

Vad händer på sjoraddning.se.
  • Larm från JRCC att en person setts i vattnet nära land och att en segelbåtsmast sticker upp i vattnet vid Aludden norr Motala. Vi går med Rescue Skeppskär och RIB 930. Räddningstjänst och polis på är också på väg via land. Under vägen meddelar JRCC att Karlsborg är larmade och kommer med Rescue Gustav Olsson och sin Resque-Runner. Helikopter Lifegard 004 från Göteborg är också på väg. Vi får också veta att en person påträffats i vattenbrynet av ambulanspersonalen som är först på plats. Skeppskär utses som OSC. Båten står på grund och är helt vattenfylld. Den ligger ca 200m utanför stranden i en liten vik. Eftersök av fler personer påbörjas då det är oklart hur många som varit med ombord. Först i närområdet och i vindens riktning senare även utefter en trolig väg för segelbåten och på närliggande öar. Efter drygt 2 timmar avbryts eftersöket då polisen fått bekräftat att personen sannolikt var ensam ombord. Alla enheter avbryter och går hem.

  • Den humanitära katastrofen på Medelhavet fortsätter. Under två veckor i juni har Sjöräddningssällskapet varit med och räddat 1200 migranter tack vare ett samarbete med Läkare Utan Gränser.

  • Larm från Sjö- och flygräddningscentralen kl. 14.02 angående en prio 1 transport.