Get Adobe Flash player

HVKT 2013 film

Besökare

Vi har 2 besökare och inga medlemmar online

Sponsorer

Nyheter - Jnytt

 • Runt 150 deltagare på HV71:s sommarhockeyskola insjuknade i vinterkräksjuka. Nu tror man sig ha hittat orsaken till det stora utbrottet. – En kvalificerad gissning är att barnen har blivit smittade av maten, säger Peter Iveroth, smittskyddsläkare i Jönköpings län, till Jnytt.

 • Vättern är Europas femte största sjö med kallt och klart vatten. En gigantisk dricksvattentäkt för hundratusentals människor. Kring detta innanhav är det en härlig natur och på dess östra sida vilda, vackra och unika branter som stupar ner i vattnet. Ovan branterna, i Norra Kärr, planerar nu det kanadensiska bolaget Tasman Metals för gruvbrytning av sällsynta jordartsmetaller. De används i telefoner och datorer men också i krigsmaterial och känkraftindustrin. På Tasman Metals hemsida står att läsa att de samarbetat med, och fått bidrag från EU för gruvbrytning.

 • En pojke lämnade sin moped eftersom bensinen tog slut. När han skulle hämta den dagen efter var den borta.

 • En man i 40-årsåldern har blivit utsatt för ett dråpförsök i Jönköping. En annan man greps under söndagen och sitter nu anhållen. – Skadorna är av sådan art att det betecknas som dråpförsök, säger Göran Gunnarsson vid Jönköpingspolisen.

 • Daniel Culha kliver av som tränare i Assyriska IK. Ersättare blir Ninos Töre, som varit med i klubben sedan den grundades. – Ingen känner till gruppen bättre än han, säger sportchefen Rubel Shamoun.

Nyheter - Båtliv

Båtlivs nyheter

Nyheter från Båtliv - Europas största båttidning
 • Tio personer drunknade under juni månad när de varit på sjön i fritidsbåt eller kanot och juli blir en svart månad vad gäller drunkningsstatistiken. Ifjol var siffran för samma period (juni) fyra personer. Det är mer än en fördubbling av antalet drunkningar bara under en jämförd månad. Statistiken från Svenska Livräddningssällskapet*) är dyster men kan förebyggas med enkla medel, t ex genom att använda flytväst, säger Mats Eriksson, VD för Sweboat - Båtbranschens Riksförbund.

 • Visit Åland har under våren bedrivit en frågetävling i Sverige och Finland, där vinnaren fick chansen att namnge en ö i Ålands orörda skärgård. Tävlingen har lockat cirka 10 000 att testa sina kunskaper om Åland som resmål. Fredagen 25 juli inbjöds vinnaren, Richard Nilsson, småbarnspappa från Uppsala, att delta i en ovanlig ceremoni - döpandet av en holme mitt i Ålands skärgård.

 • Team Brunel slutade i topp i den det första kraftmätningen mellan Volvo Ocean 65:or under en kappsegling i Marina Rubicón Round Canary Islands som utgick från Lanzarote i veckan.

Nyheter - SSRS

Sjöräddningssällskapet

Vad händer på sjoraddning.se.
 • Söndagen började med vindstilla som övergick i regn, åska och stormbyar för att lika snabbt återgå till vindstilla.

 • Efter stillsam Medelhavsvärme överraskades plötsligt båtfolket av åska, regn och kraftiga vindbyar. Fullt upp för räddningsstation Möjas enheter. Fem larm från Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) inom loppet av 1,5 timme!

 • 2014 firar sjöräddningsstationen i Fjällbacka 45 år med en stor fest den 3 augusti. Under dagen bjuder vi på tårta, uppvisning och visning av båtarna.