Get Adobe Flash player

Besökare

Vi har 2 besökare och inga medlemmar online

Sponsorer

Nyheter - SSF

Svenska Seglarförbundet - RSS

Svenska Seglarförbundet
 • Bara under två långhelger i maj har det utbildats fler instruktörer till våra seglarskolor än under hela 2014.

 • Nu är det inte många dagar kvar till Båstad öppnar portarna för Junior SM i segling och ännu går det att anmäla sig till rabatterad anmälningsavgift.

 • Med över 700 båtar på startlinjen på banorna utanför Medemblik så är 2015 års Delta Lloyd Regatta redan en succé jämfört med de senaste åren. Möjligheten till kvalificering till den nya världscupen är det som lockar och efter de inledande seglingarna på tisdagen är fyra svenska besättningar på rätt sida strecket för att få segla nästa världscup.

 • Nu finns den nya boken ”Segla Kölbåt” att köpa i vår e-butik för bara 225 kr. Boken är ett av tre nya kursmaterial till SSF Seglarskola och tar upp allt du behöver kunna för att nå målen i kurserna för kölbåt och därmed ta Seglarintyg 1 och 2.

 • I år gästas Junior-SM i segling av landslagsseglaren Emil Cedergårdh, som kommer att dela med sig sina bästa tips till de unga deltagarna.

Nyheter - Båtliv

Båtlivs nyheter

Nyheter från Båtliv - Europas största båttidning
 • Den senaste uppdateringen av Raymarines operativsystem LightHouse II är en gratis uppdatering som ger kappseglaren tillgång till avancerade visuella seglingsverktyg. Den erbjuds för Raymarines multifunktionsdisplayer (MFD) med avancerade funktioner, särskilt för segling.

 • I dag publiceras ett omfattande specialnummer av den miljövetenskapliga tidskriften AMBIO som presenterar resultat från de två havsmiljöstrategiska program som ingick i regeringens satsning på strategiska forskningsområden från 2010. Över 80 forskare medverkar i 16 artiklar om ekosystembaserad förvaltning av Östersjön ur ett klimatperspektiv.

 • Aktivitetsbidraget på 300 000 kr har delats ut av förbundet sedan 2008. Tanken är att bidra till fler öppna klubbaktiviteter riktade mot underrepresenterade grupper inom sportfisket - barn, ungdomar, kvinnor, funktionshindrade och personer med invandrarbakgrund.

Nyheter - SSRS

Sjöräddningssällskapet

Vad händer på sjoraddning.se.
 • I onsdags hade vi förmånen att prata sjöräddning och marknadsfört Sjöräddningssällskapet för räddningschefer och insatsledare för räddningstjänsten i Kronobergs län samt personal från SOS Alarm m.fl.

 • Program kl 11-16, uppvisning kl 12 & 15 samt kl 13 invigning. Många räddningsbåtar, barnaktiviteter, tävlingar, mm. Fira ny räddningsstation på Visholmen, kanske på en filt med mat. Kulturskolan spelar. Klicka på bild för mer info!

 • Precis på väg ut ur hamnen, på väg till en navigeringsövning, får vi ett samtal om en motorbåt med fel på maskin.