Get Adobe Flash player
Länk

Besökare

Vi har 2 besökare och inga medlemmar online

Sponsorer

Nyheter - SSF

Svenska Seglarförbundet - RSS

Svenska Seglarförbundet
 • Nu lanseras svensk seglings egen digitala övningsbank som ska förenkla arbetet för tränare och instruktörer. Nu kan de via mobilen, läsplattan eller datorn enkelt ta fram nivåanpassade övningar till sina träningspass och samtidigt bidra med sina egna favoritövningar.

 • Med hjälp av medel från Postkodlotteriet får svensk juniorsegling ett lyft under 2015. Välmeriterade seglaren och tränaren Karin Almquist blir ansvarig för ett projekt där inspiration och kunskap står i fokus för att behålla och utveckla fler juniorseglare.

 • Vi vet från olika källor att potentialen för seglingsidrotten är stor. Vi måste bara ta till vara på potentialen bättre. Säkra upp att vi har utsträckta händer och ett bra handslag för dem som idag står utanför. Det framgår av den klubbstudie som nyligen genomförts.

 • Magnus ”Mange” Olsson - en av världens mest kände, meriterade och beundrade havskappseglare - avled i april 2013, när han var verksam som coach och mentor for den kvinnliga besättningen i Team SCA som förberedde sig för Volvo Ocean Race 2014-2015. Mange älskade havskappsegling och efter hans bortgång bildades Mange Olssons Minnesfond med syfte att uppmuntra och stödja personer och organisatione...

 • Nu står våren och årets seglarskolor för dörren, det är dags att anmäla sig till årets seglingsäventyr. Då är det extra roligt att kunna presentera nya klubbar med SSF Seglarskola. Sammanlagt arrangeras SSF Seglarskola nu av 115 klubbar runt om i landet.

Nyheter - Båtliv

Båtlivs nyheter

Nyheter från Båtliv - Europas största båttidning
 • Kampen i Södra Ishavet fortsätter och inom ett par dagar hägrar Kap Horn i horisonten. Dongfeng Race Team har stått för en ny imponerande upphämtning och ombord på ledarbåten har Martin Strömberg chansen att säkra ett hattrick.

 • Klassiska Grand Banks är på väg att ta fram en ny modell. Grand Banks 44 Eastbay utrustas med två stycken Volvo Penta IPS 699 och blir en riktigt fin långfärdsbåt.

 • Många bostadsinbrott kan förhindras med hjälp av så kallat märk-DNA. Det visar polisens preliminära utvärdering av ett pilotprojekt i Stockholm där 1 500 hushåll har följts under ett år. Metoden ska nu testas i ett nytt projekt för att minska stölder av båtmotorer, drev, båtar och övrig utrustning vid Näsbyvikens båtsällskap i Täby utanför Stockholm.

Nyheter - SSRS

Sjöräddningssällskapet

Vad händer på sjoraddning.se.
 • Rescue Cambio har under veckan utfört fem sjöambulanstransporter till Gränna.

 • Söndagen den 22/3 genomfördes en större samövning i Hanöbukten med RS Yngsjö, RS Sölvesborg, RS Hörvik och Räddningstjänsten i Åhus. Scenariot var en brinnande fiskebåt med personer i vattnet och i livflotte.

 • Larm från JRCC vid 15.01 om två personer som hamnat i vattnet, vid Stensö Udde. Deras vattenskoter som de färdats på har slagit runt och sjunkit.