Get Adobe Flash player
Länk

Besökare

Vi har 6 besökare och inga medlemmar online

Sponsorer

Nyheter - SSF

Nyheter - Båtliv

Båtlivs nyheter

Nyheter från Båtliv - Europas största båttidning
  • Hanse 315 visades för första gången i världen på Allt på Sjön i Gustavsberg i augusti. Båten har en ny design med hög prestanda, modern design och mycket lättseglad. Under utvecklingen av nya Hanse 315 var detta ledorden för denna modell. Resultatet talar för sig självt. Sportig utsida, mycket bra seglingsegenskaper, lättseglad och stabil. Modern, rymlig välplanerad inredning med mycket ljus och dessutom marknadens största sittbrunn i sin klass.

  • Torsdag till och med söndag är det flytande båtmässa i Oslo för 39:e gången. Den stora båtmässan - Båter i sjøen - hålls liksom förra året på Aker brygge i centrala Oslo. Hela 265 är anmälda till mässan, varav 36 är segelbåtar och 40 rena nyheter. Dessutom finns ett 50-tal tillbehörsutställare på plats. Norge har traditionellt varit en mycket stark marknad för båtförsäljningen, även när övriga europeiska marknader har tappat farten. På senare år har dessutom segelbåtsförsäljningen varit bra i Norge.

  • Nu är det enklare än tidigare att byta motor i båten. Volvo Penta har tagit fram ett nytt repowering kit, som förutom en fräsch motor även ger bättre laddning och högre komfort i båten.

Nyheter - SSRS

Sjöräddningssällskapet

Vad händer på sjoraddning.se.
  • En 43-fots segelbåt med 10 ungdomar ombord går på grund syd om Stensö udde. Med hjälp av VHF påkallar de hjälp av Sjö- och flygräddningscentralen som i sin tur larmar ut oss. Vädret var klart men krabb sjö och ca 1 m våghöjd.

  • SAR Scenarioövning med Sjöfartsverkets räddningshelikopter LifeGuard 006

  • Protokollet från årsmötet den 23 maj tillgängligt här på sjoraddning.se. Det beslut från mötet som berör flest medlemmar är höjning av medlemsavgiften inför 2016.