Get Adobe Flash player

Nu tar vi emot anmälningar

Nu startar anmälan till årets Vättern Kors & Tvärs, anmäl dig redan idag på hvkt.se. Se bifogad inbjudan.
 
Observera att vi öppnar upp för shorthanded, max 2 i besättningen, i Eskaderklassen enligt SRS-reglerna.
För att ta reda på din båts Shorthanded SRS-tal, SRSs, gå in på Seglarförbundets hemsida och leta upp din båts båtdatablad.
 
Med hälsning från arbetsgruppen för årets "Vättern Kors & Tvärs från CSS och HJSS

Vättern Kors & Tvärs 2015

Den populära segeltävlingen Holmgrens Vättern Kors & Tvärs återuppstår efter ett års frånvaro men utan "H":et d.v.s. nu som Vättern Kors & Tvärs. 

Tävlingen går av stapeln den 3-5 augusti med samling den 2:a i Karlsborg.

Mer information kommer under våren. 

Nyhetsbrev 1 har redan anlänt i mailkorgarna men har du inte fått den kan du läsa den här på hemsidan i menyn tillvänster eller klicka här!

Film om HVKT 2013

Besökare

Vi har 37 besökare och inga medlemmar online

Sponsorer

Nyheter - SSF

Svenska Seglarförbundet - RSS

Svenska Seglarförbundet
 • Nu till helgen avgörs SM i IOM, radiostyrda båtar som endast är en meter långa. Vinnaren får en inbjudan till Mästarnas Mästare, där årets alla SM-vinnare gör upp om vem som är bäst på segling i Sverige.

 • Huvudföreläsaren på årets tränarseminarium engelsmannen Paul Brotherton delade, på ett mycket pedagogiskt och fängslande sätt, med sig av sina erfarenheter på årets tränarseminarium.

 • SSF Seglarskola samarbetar med Håll Sverige Rent för att vi tycker det är viktigt att vi tillsammans tar hand om vår seglingsarena och bekämpar den marina nedskräpningen. Ett bra sätt att göra det är att delta i kampanjen Clean-Up Kust.

 • Svenska Seglarförbundet, SSF är sedan starten 1967 en av delägarna till Svenska Sjö, landets ledande specialister på båtförsäkring. I år har bolaget utvecklat innehållet i försäkringarna rejält, exklusivt för klubbmedlemmar samtidigt som premierna är attraktiva.

 • Skånes Seglarförbund som redan har en sailcoach, förstärker nu med ytterligare en regional sailcoach. Oscar Johansson skall hjälpa till att utveckla seglingsverksamheterna i våra skånska klubbar.

Nyheter - Båtliv

Båtlivs nyheter

Nyheter från Båtliv - Europas största båttidning
 • Volvo Ocean Race direktsänder från etappstarten i Brasilien. I kväll startar sjätte etappen av Volvo Ocean Race från Itajaí, Brasilien till Newport, Rhode Island. Startskottet går 1900 och sändningen pågår från 1845 till cirka 2030.

 • Det nederländska laget Team Brunel tog hem det In-Port Race som under lördagskvällen avgjordes i Itajaí, Brasilien i mycket lätt vind. Martin Strömbergs Dongfeng Race Team gjorde en stark comeback i Volvo Ocean Race men missade andraplatsen på mållinjen.

 • Imorgon startar den sjätte etappen av Volvo Ocean Race 2014-15, från Itajaí till Newport. Innan dess avgörs ett In-Port Race i Brasilien med start klockan 19.00 ikväll och kampen om poängen blir allt hårdare i kappseglingen runt jorden.

Nyheter - SSRS

Sjöräddningssällskapet

Vad händer på sjoraddning.se.
 • Larm från Sjö och flygräddningscentralen kl. 19.34 på lördagskvällen.

 • Sjöfartsverket ordnande i vanlig ordning sjöräddningsövning för södra Skagerack på Marstrand. RS Rörö deltog med Marianne Bratt och Märta Collin samt två frivilliga besättningar.

 • Larm om båt med drevhaveri mellan Storö och Kålö och att dom draggade i den hårda vinden , vid framkomst så kopplade vi och drog dom till säkerhet på Möja.