Get Adobe Flash player

HVKT 2013 film

Film om HVKT 2013

Slutresultat

Sista dagen bjöd på ett fantastiskt fint och varmt väder men med svaga vindar.

Ett stort grattis till årets vinnare av HVKT 2013!

1:a plats - Thomas Harloff med besättning ( i mitten)
2:a plats - Anders Hoffman med en gast (till vänster
3:e plats - Per Gustafsson med två gastar ( till höger)

Hela resultatlistan hittar du under resultat i menyn.

Fler bilder kommer inom kort!

Bilder och rapport från andra delsträckan

Bilder finns nu utlagda från andra delsträckan mellan Vadstena - Hjo.

Vi har även fått in lite kommentarer från några deltagare.

På bilden: Sture Löving, X-332 , Sjövild., 2:a placering under de två första sträckorna.

”Hilma trevlig segling. Väldigt jämnt och spännande. Det var perfekta vindar. Vi gillar kryss! ”

På bilden: Carina Landström med besättning, seglar i eskaderklassen, Sundwind 25 - Amalia.

” Vi är fyra glada tjejer, och har väldigt roligt när vi seglar. Det här är första sommaren med båten så vi lär oss hela tiden. Kanonkul ! ”

Svante Lenkel, Johnsson 26 med namnet Necesse

” Härlig segling, men korta båtar stampar alltid lite mer. Fint mottagande i Hjo! ”

Vadstena - Hjo

Den andra sträckans resultat finns nu under resultatlistor. 

Resultat andra dagen.

1:a Leif Dehlén

2:a Sture Löving

3:a Jonas Ahlqvist

Grattis!

Karlsborg - Vadstena

62 båtar gick till start på första etappen från Karlsborg till Vadstena. Nu finns hela resultatet från seglingen under resultat i menyn till vänster. Bilder från dagen finns även under bilder från första etappen.

Deltagare rapporterar att det har varit ett fantastiskt välordnat mottagande i Karsborg under första kvällen. En stor eloge till alla som har ställt upp! Hoppas kvällen i Vadstena blir lika trevlig och sedan väntar vi med stor spänning på morgondagens segling mellan Vadstena till Hjo. 

Resultat första dagen:

1:a Thomas Harloff

2:a Sture Löving

3:a Anders Hoffman

Stort grattis!

HVKT är igång!

Idag går starten för årets HVKT. Antalet startade båtar har blivit mycket bra efter en trög start bland anmälningarna under året. 

Omkring 80 anmälda båtar..

Dag 1 31/7 Karlsborg -Vadstena
Dag 2 1 /8 Vadstena –Hjo
Dag 3 2 /8 Hjo

Mer information, bilder och resultat kommer under tävlingsdagarna!

Må bäste båt vinna!

Besökare

Vi har 2 besökare och inga medlemmar online

Sponsorer

Nyheter - Jnytt

 • Brist på forwards? Det verkar i alla fall inte påverka HV71:s framfart nämnvärt. Borta mot seriesuveränen Skellefteå lyckades man ta matchen hela vägen till straffar, där man visserligen sedan förlorade. – Jag tycker att vi gör en bra match, säger HV71:s Filip Ahl.

 • Jönköpings IK kämpar för att klara av en slutspelsplats i Svenska Superligan. Borta mot Falun tog man ytterligare ett kliv i helt rätt riktning. – Det var längesedan Jönköping hade ett damlag som krigade om slutspel i högsta ligan, säger JIK-tränaren James Hamrin.

 • Efter en knackig inledning på vårsäsongen har det på sistone gått desto bättre för HC Dalen. När Nybro var på besök blev det två nya inspelade poäng. – Vi har marginalerna med oss nu, säger tvåmålsskytten Erik Glimberg.

 • Håkan Petersson har samlat in runt 160 000 kronor under 15 år till lekterapin på Ryhov. Minst ett år till blir det, men han börjar så smått leta efter en ersättare. – Man måste vara envis, säger 68-åringen.

 • Jönköping Bandy vände underläge till seger med 5-3 hemma mot Surte. Tack vare att Lidköping senare förlorade mot Finspång är JB återigen på kvalplats till elitserien. – Vi har jättebra chans att sluta tvåa, så det känns roligt och spännande, säger tvåmålsskytten Daren Richardson.

Nyheter - Båtliv

Båtlivs nyheter

Nyheter från Båtliv - Europas största båttidning
 • Imorgon öppnar Båtmässan för 56:e gången på Svenska Mässan i Göteborg. På årets mässa visas ca 390 båtar/farkoster varav bl. a 30 världs- och Skandinavienpremiärer. Många nya varumärken för den svenska marknaden lanseras och mässan fylls av fascinerande föredrag och massor av aktiviteter.

 • Efter en fantastisk sommar kan Turistrådet Västsverige konstatera att man haft en stor ökning av besökare i regionen. Jämfört med förra året har antalet gästnätter ökat med nästan 5 % vilket motsvarar hela 250 000. Den största ökningen kommer från utlandet och då främst USA och Storbritannien. Detta enligt novembers statistik från SCB.

 • Antalet sjöräddningsfall minskade under 2014 jämfört med föregående år, från 950 till 885 insatser. Samtidigt vittnar Sjöräddningssällskapet om att antalet förebyggande utryckningar, det vill säga incidenter eller tillbud till sjöss där det inte varit fara för människoliv, ökat under 2014.

Nyheter - SSRS

Sjöräddningssällskapet

Vad händer på sjoraddning.se.
 • Idag lördag den 31 januari finns RS Råå på Båtmässan i Göteborg. Vi ses väl där?

 • 2014 blev ett mycket dystert år vad gäller antalet omkomna vid drunkningar i Sverige. Bara under sommarmånaderna drunknade 43 personer i samband med bad. Sjöräddningssällskapets vision är ”noll omkomna i svenska vatten”, och därför måste vi agera.

 • Nu är det äntligen dags för årets första vårtecken nämligen Båtmässan! Mellan den 31/1-8/2 finns Sjöräddningssällskapet på plats i Svenska Mässan och monter B 08:32.