Get Adobe Flash player

HVKT 2013 film

Film om HVKT 2013

Slutresultat

Sista dagen bjöd på ett fantastiskt fint och varmt väder men med svaga vindar.

Ett stort grattis till årets vinnare av HVKT 2013!

1:a plats - Thomas Harloff med besättning ( i mitten)
2:a plats - Anders Hoffman med en gast (till vänster
3:e plats - Per Gustafsson med två gastar ( till höger)

Hela resultatlistan hittar du under resultat i menyn.

Fler bilder kommer inom kort!

Bilder och rapport från andra delsträckan

Bilder finns nu utlagda från andra delsträckan mellan Vadstena - Hjo.

Vi har även fått in lite kommentarer från några deltagare.

På bilden: Sture Löving, X-332 , Sjövild., 2:a placering under de två första sträckorna.

”Hilma trevlig segling. Väldigt jämnt och spännande. Det var perfekta vindar. Vi gillar kryss! ”

På bilden: Carina Landström med besättning, seglar i eskaderklassen, Sundwind 25 - Amalia.

” Vi är fyra glada tjejer, och har väldigt roligt när vi seglar. Det här är första sommaren med båten så vi lär oss hela tiden. Kanonkul ! ”

Svante Lenkel, Johnsson 26 med namnet Necesse

” Härlig segling, men korta båtar stampar alltid lite mer. Fint mottagande i Hjo! ”

Vadstena - Hjo

Den andra sträckans resultat finns nu under resultatlistor. 

Resultat andra dagen.

1:a Leif Dehlén

2:a Sture Löving

3:a Jonas Ahlqvist

Grattis!

Karlsborg - Vadstena

62 båtar gick till start på första etappen från Karlsborg till Vadstena. Nu finns hela resultatet från seglingen under resultat i menyn till vänster. Bilder från dagen finns även under bilder från första etappen.

Deltagare rapporterar att det har varit ett fantastiskt välordnat mottagande i Karsborg under första kvällen. En stor eloge till alla som har ställt upp! Hoppas kvällen i Vadstena blir lika trevlig och sedan väntar vi med stor spänning på morgondagens segling mellan Vadstena till Hjo. 

Resultat första dagen:

1:a Thomas Harloff

2:a Sture Löving

3:a Anders Hoffman

Stort grattis!

HVKT är igång!

Idag går starten för årets HVKT. Antalet startade båtar har blivit mycket bra efter en trög start bland anmälningarna under året. 

Omkring 80 anmälda båtar..

Dag 1 31/7 Karlsborg -Vadstena
Dag 2 1 /8 Vadstena –Hjo
Dag 3 2 /8 Hjo

Mer information, bilder och resultat kommer under tävlingsdagarna!

Må bäste båt vinna!

Besökare

Vi har 3 besökare och inga medlemmar online

Sponsorer

Nyheter - Jnytt

 • Habo Wolley förlorade i tre raka set i torsdagskvällens bortamatch i elitserien. Därmed står det klart att laget tvingas kvala sig kvar i högsta serien.

 • HV71 besegrade Färjestad med hela 12-0 i torsdagskvällens bortamatch i kvalet till Riksserien.

 • Det såg länge ut att bli Växjö. Men när matcherna var färdigspelade stod det klart att HV71 får möta Linköping i kvartsfinalserien som drar igång nästa vecka. – Linköping är favoriter, och det passar oss bra, säger tränaren Andreas Johansson.

 • HV71 förlorade med 0-3 mot Skellefteå i den sista omgången i SHL:s grundserie och tappade sin topp fyra-plats som hade gett hemmaplansfördel i kvartsfinalspelet. Nu väntar en kvartsfinalserie mot Linköping med start nästa fredag. – Vi måste slå alla lag om vi ska ta oss långt, så det blir kanon, säger forwarden Calle Ridderwall.

 • Inför förra säsongen lovade Husqvarna FF-supportern Henrik Cato att han skulle tatuera in Dragan Kapcevics namn om Kapcevic gjorde fem mål eller fler. Det blev fem – och i dag låg Henrik på tatueringsbordet.

Nyheter - Båtliv

Båtlivs nyheter

Nyheter från Båtliv - Europas största båttidning
 • På lördag den 7 mars klockan 13.00 på Runda scenen i Classic Boat Show, tar Andreas Tjulander emot sitt Gesällbrev som första elev med inriktning båtrenovering. Utdelare är Johan Sterndal, VD för Stockholms Hantverksförening som delar ut diplom och medalj.

 • Nu börjar båtsäsongen. På Båtmässan Allt för sjön, som håller öppet till på söndag, ligger 400 båtar och väntar på sjösättning. Det är årets största båtmässa som lockar omkring 100 000 besökare. Här finns båtar som kan gå på land, segelbåtar som flyger ovanför vattnet och en båt som går fortare än en Formel 1-bil.

 • På lördag 7 mars presenterar Skärgårdsstiftelsen i samarbete med Allt för sjön två evenemang på mässan i Älvsjö. Möt äventyraren Oskar Kihlborg och se Kustbevakningen, Sjöräddningen, Sjöpolisen och Skärgårdsstiftelsen tävla i skärgårdskunskap med Jeppe Wikström som tävlingsledare. Välkomna!

Nyheter - SSRS

Sjöräddningssällskapet

Vad händer på sjoraddning.se.
 • I går kväll fick vi ta emot den fantastiska summan 26 miljoner kronor från Svenska PostkodLotteriet. Pengarna delades ut under den årliga förmånstagarfesten i Stockholm, då vi och 53 andra förmånstagarorganisationer får dela på lotteriets överskott.

 • 2014 delade förmånstagarorganisationerna på 1,1 miljard kronor. Det gör Svenska PostkodLotteriet till den största privata givaren till välgörande ändamål i Sverige på årlig basis. Vi väntar med spänning på kvällens utdelning!

 • Flera uppringare på land såg en segelbåt med svårigheter vid norra delen på Ön och kontaktade sjöräddningen. Vi avgick skyndsamt och tillsammans med Lotsbåt 213 från Malmö som befann sig i närheten gick vi mot platsen tillsammans med kommunal räddningstjänst från land. Lotsbåt 213 ankom först och kunde snabbt konstatera att en båt låg på grund mot piren och en person befann sig ombord. De fick över en tamp omgående och kunde dra båten loss från piren och gå in mot Centralhamnen. När de meddelade att de hade båten tryggt under bogsering kunde vi vända i höjd med fyren Malmö vågbrytarbank och återgå mot Lomma. Allt väl och bra observerat av personerna på land som klokt kontaktade sjöräddningen när de insåg att allt inte stod rätt till!