Get Adobe Flash player

Film om HVKT 2013

Besökare

Vi har 9 besökare och inga medlemmar online

Sponsorer

Nyheter - SSF

Svenska Seglarförbundet - RSS

Svenska Seglarförbundet
 • Är du under 23 och nyfiken på tävlingsformen match racing? Då ska du och kompisarna passa på att delta i Ungdoms SM i match racing i höst. USM arrangeras av Stenungssunds SS 10 – 11 oktober.

 • SWE Sailing Team startar idag regattasäsongen i Europa. Trofeo Princesa Sofia på Mallorca är för några av våra landslagsseglare en mycket viktig regatta som kan kvalificera dem till ISAF:s nya världscup, för andra är det främst ett test för att se om vinterträningen gett resultat. Vi har intervjuer med Max Salminen, Björn Allansson, Cecilia Jonsson och Anton Dahlberg från strax innan start idag.

 • Om knappt två veckor inleds Red Bull Foliering Generation, en ny tävlingsserie för seglare i åldern 16-20 år. Tävlingen avgörs i tillhandahållna två-personers foilande katamaraner. Den första deltävlingen av sju går i Japan och den svenska deltävlingen går i Malmö 7-9 aug.

 • Nu har årets andra upplaga Svensk Segelsport, SSF:s tidning, kommit ut i tidningen Båtliv. 146 000 mottagare kan läsa om bland annat nyheten SRS Nationell Ranking, om Kappseglingsclinics, olika projekt för att stötta klubbarna och SWE Sailing Teams resultat på världscuptävlingen i Miami.

 • Nu lanseras svensk seglings egen digitala övningsbank som ska förenkla arbetet för tränare och instruktörer. Nu kan de via mobilen, läsplattan eller datorn enkelt ta fram nivåanpassade övningar till sina träningspass och samtidigt bidra med sina egna favoritövningar.

Nyheter - Båtliv

Båtlivs nyheter

Nyheter från Båtliv - Europas största båttidning
 • Dongfeng Race Team anlände under tisdagen till Ushuaia, Argentina och har nu formellt gjort ett avbrott i den femte etappen av Volvo Ocean Race. Laget ska nu bestämma om de kan försöka att laga sin skadade rigg och fortsätta etappen till Itajaí, Brasilien.

 • Med den väldiga Hanse 675 startar en helt ny era för tyska Hanse Yachts, enligt varvet. Att dimensionerna är enorma framgår av bilderna här intill. Produktionen av det första exemplaret av denna sportigt eleganta super yacht har nyligen startat.

 • Den 8-10 april är det dags för en verklig lyxmässa med båtar som en del av utbudet. Det är London Yacht, Jet and Prestige Car Show som då öppnar sina portar för lyxintresserade med stora plånböcker.

Nyheter - SSRS

Sjöräddningssällskapet

Vad händer på sjoraddning.se.
 • I måndags anlände Rescue Gustaf B Thorden Lönnångersfjärden, för att ersätta Rescue Folke Östman som går i pension.

 • Får larm från Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) om en observerad bedömd nödraket längst in i Askimsviken. Påbörjar sök så fort vi släpper förtöjningstamparna. Söker av Askimsbadet och hamnarna på Näsetsidan samt vattenytorna däremellan.

 • Under gårdagen inkom det ett samtal till jourtelefonen från en medlem utanför Karlshamn som behövde hjälp då rodret på båten hade slutat fungera. Även viss vatteninträngning troddes förekomma.