Get Adobe Flash player

HVKT 2013 film

Film om HVKT 2013

Slutresultat

Sista dagen bjöd på ett fantastiskt fint och varmt väder men med svaga vindar.

Ett stort grattis till årets vinnare av HVKT 2013!

1:a plats - Thomas Harloff med besättning ( i mitten)
2:a plats - Anders Hoffman med en gast (till vänster
3:e plats - Per Gustafsson med två gastar ( till höger)

Hela resultatlistan hittar du under resultat i menyn.

Fler bilder kommer inom kort!

Bilder och rapport från andra delsträckan

Bilder finns nu utlagda från andra delsträckan mellan Vadstena - Hjo.

Vi har även fått in lite kommentarer från några deltagare.

På bilden: Sture Löving, X-332 , Sjövild., 2:a placering under de två första sträckorna.

”Hilma trevlig segling. Väldigt jämnt och spännande. Det var perfekta vindar. Vi gillar kryss! ”

På bilden: Carina Landström med besättning, seglar i eskaderklassen, Sundwind 25 - Amalia.

” Vi är fyra glada tjejer, och har väldigt roligt när vi seglar. Det här är första sommaren med båten så vi lär oss hela tiden. Kanonkul ! ”

Svante Lenkel, Johnsson 26 med namnet Necesse

” Härlig segling, men korta båtar stampar alltid lite mer. Fint mottagande i Hjo! ”

Vadstena - Hjo

Den andra sträckans resultat finns nu under resultatlistor. 

Resultat andra dagen.

1:a Leif Dehlén

2:a Sture Löving

3:a Jonas Ahlqvist

Grattis!

Karlsborg - Vadstena

62 båtar gick till start på första etappen från Karlsborg till Vadstena. Nu finns hela resultatet från seglingen under resultat i menyn till vänster. Bilder från dagen finns även under bilder från första etappen.

Deltagare rapporterar att det har varit ett fantastiskt välordnat mottagande i Karsborg under första kvällen. En stor eloge till alla som har ställt upp! Hoppas kvällen i Vadstena blir lika trevlig och sedan väntar vi med stor spänning på morgondagens segling mellan Vadstena till Hjo. 

Resultat första dagen:

1:a Thomas Harloff

2:a Sture Löving

3:a Anders Hoffman

Stort grattis!

HVKT är igång!

Idag går starten för årets HVKT. Antalet startade båtar har blivit mycket bra efter en trög start bland anmälningarna under året. 

Omkring 80 anmälda båtar..

Dag 1 31/7 Karlsborg -Vadstena
Dag 2 1 /8 Vadstena –Hjo
Dag 3 2 /8 Hjo

Mer information, bilder och resultat kommer under tävlingsdagarna!

Må bäste båt vinna!

Besökare

Vi har 3 besökare och inga medlemmar online

Sponsorer

Nyheter - Jnytt

 • Daniel Culha kliver av som tränare i Assyriska IK. Ersättare blir Ninos Töre, som varit med i klubben sedan den grundades. – Ingen känner till gruppen bättre än han, säger sportchefen Rubel Shamoun.

 • Mitt under säsongen drabbas division 3-laget Assyriska IK av tre tunga avhopp. Tränaren Daniel Culha, assisterande tränaren Aram Ibrahim och skyttekungen Barre Ibrahim lämnar alla klubben. – Vi har inte kunnat komma överens om hur vi ska ta nästa steg, säger Culha till Jnytt.

 • Lönehelg gjorde att många gick på krogen. Jnytt har, precis som vanligt, haft vimmelfotograf ute. Den här veckan är det bilder från Centrum och O´Learys som gäller.

 • Andreas Sturesson (KD) har i snart fyra år varit kommunalråd i Jönköpings kommun med bl a det politiska ansvaret för skolan. Under sina år i Jönköpings kommunpolitik har aldrig Sturesson uttryckt några som helst bekymmer över utvecklingen till en allt mindre likvärdig och jämlik skola. Likvärdigheten i skolan krackelerar, vilket bekräftas i mängder med rapporter och som visar på ökade skillnader i skolresultat mellan skolor. En bild som dessvärre kan appliceras till situationen i Jönköpings kommuns skolor.

 • En rattfull manlig bilist försökte smita från polisen under natten till måndagen. Men till slut greps mannen, som nu är misstänkt för flera brott.

Nyheter - Båtliv

Båtlivs nyheter

Nyheter från Båtliv - Europas största båttidning
 • Tio personer drunknade under juni månad när de varit på sjön i fritidsbåt eller kanot och juli blir en svart månad vad gäller drunkningsstatistiken. Ifjol var siffran för samma period (juni) fyra personer. Det är mer än en fördubbling av antalet drunkningar bara under en jämförd månad. Statistiken från Svenska Livräddningssällskapet*) är dyster men kan förebyggas med enkla medel, t ex genom att använda flytväst, säger Mats Eriksson, VD för Sweboat - Båtbranschens Riksförbund.

 • Visit Åland har under våren bedrivit en frågetävling i Sverige och Finland, där vinnaren fick chansen att namnge en ö i Ålands orörda skärgård. Tävlingen har lockat cirka 10 000 att testa sina kunskaper om Åland som resmål. Fredagen 25 juli inbjöds vinnaren, Richard Nilsson, småbarnspappa från Uppsala, att delta i en ovanlig ceremoni - döpandet av en holme mitt i Ålands skärgård.

 • Team Brunel slutade i topp i den det första kraftmätningen mellan Volvo Ocean 65:or under en kappsegling i Marina Rubicón Round Canary Islands som utgick från Lanzarote i veckan.

Nyheter - SSRS

Sjöräddningssällskapet

Vad händer på sjoraddning.se.
 • Söndagen började med vindstilla som övergick i regn, åska och stormbyar för att lika snabbt återgå till vindstilla.

 • Efter stillsam Medelhavsvärme överraskades plötsligt båtfolket av åska, regn och kraftiga vindbyar. Fullt upp för räddningsstation Möjas enheter. Fem larm från Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) inom loppet av 1,5 timme!

 • 2014 firar sjöräddningsstationen i Fjällbacka 45 år med en stor fest den 3 augusti. Under dagen bjuder vi på tårta, uppvisning och visning av båtarna.