Get Adobe Flash player

HVKT 2013 film

Film om HVKT 2013

Slutresultat

Sista dagen bjöd på ett fantastiskt fint och varmt väder men med svaga vindar.

Ett stort grattis till årets vinnare av HVKT 2013!

1:a plats - Thomas Harloff med besättning ( i mitten)
2:a plats - Anders Hoffman med en gast (till vänster
3:e plats - Per Gustafsson med två gastar ( till höger)

Hela resultatlistan hittar du under resultat i menyn.

Fler bilder kommer inom kort!

Bilder och rapport från andra delsträckan

Bilder finns nu utlagda från andra delsträckan mellan Vadstena - Hjo.

Vi har även fått in lite kommentarer från några deltagare.

På bilden: Sture Löving, X-332 , Sjövild., 2:a placering under de två första sträckorna.

”Hilma trevlig segling. Väldigt jämnt och spännande. Det var perfekta vindar. Vi gillar kryss! ”

På bilden: Carina Landström med besättning, seglar i eskaderklassen, Sundwind 25 - Amalia.

” Vi är fyra glada tjejer, och har väldigt roligt när vi seglar. Det här är första sommaren med båten så vi lär oss hela tiden. Kanonkul ! ”

Svante Lenkel, Johnsson 26 med namnet Necesse

” Härlig segling, men korta båtar stampar alltid lite mer. Fint mottagande i Hjo! ”

Vadstena - Hjo

Den andra sträckans resultat finns nu under resultatlistor. 

Resultat andra dagen.

1:a Leif Dehlén

2:a Sture Löving

3:a Jonas Ahlqvist

Grattis!

Karlsborg - Vadstena

62 båtar gick till start på första etappen från Karlsborg till Vadstena. Nu finns hela resultatet från seglingen under resultat i menyn till vänster. Bilder från dagen finns även under bilder från första etappen.

Deltagare rapporterar att det har varit ett fantastiskt välordnat mottagande i Karsborg under första kvällen. En stor eloge till alla som har ställt upp! Hoppas kvällen i Vadstena blir lika trevlig och sedan väntar vi med stor spänning på morgondagens segling mellan Vadstena till Hjo. 

Resultat första dagen:

1:a Thomas Harloff

2:a Sture Löving

3:a Anders Hoffman

Stort grattis!

HVKT är igång!

Idag går starten för årets HVKT. Antalet startade båtar har blivit mycket bra efter en trög start bland anmälningarna under året. 

Omkring 80 anmälda båtar..

Dag 1 31/7 Karlsborg -Vadstena
Dag 2 1 /8 Vadstena –Hjo
Dag 3 2 /8 Hjo

Mer information, bilder och resultat kommer under tävlingsdagarna!

Må bäste båt vinna!

Besökare

Vi har en gäst och inga medlemmar online

Sponsorer

Nyheter - Jnytt

 • På fredagskvällen blev det klart att Niclas Tagesson tar ett steg tillbaka till förmån för Giles Stille – som nu tar över huvudansvaret. - Niclas har tagit beslutet att använda Giles i en större roll och vi i styrelsen har fullt förtroende för det beslutet, säger sportchefen Issa Iskander till Jnytt.

 • JIK:s damer ledde med 4-0 hemma mot Uppsala när drygt sju minuter återstod av matchen. Bortalaget kom dock igen och stod för tre snabba mål, men JIK kunde hålla undan och gå segrande ur premiärstriden. - Det är hur skönt som helst, säger matchens lirare Ellen Svensson till Jnytt efter segern.

 • Helgens ölkalas har dragit igång. Stämningen på Elmia var på topp under fredagen, och trots det höga antalet besökare under kvällen tippar Ahmed Aly, platschef på Sodexo, att ännu fler kommer att hylla oktoberfesten imorgon, lördag.

 • Den 14 mars slår Elmia upp portarna för nästa upplaga av Jönköpingsgalan. Kvällen kommer att bjuda på en galakväll med ett fullspäckat och extravagant schema som väntas locka hundratals gäster.

 • Tillståndsenheten på socialförvaltningen i Jönköpings kommun anmäler marknadsföringen för oktoberfesten på Elmia som hålls i helgen till Konsumentverket. Chefen menar att reklamen anses uppmuntra till förtäring av alkohol.

Nyheter - Båtliv

Båtlivs nyheter

Nyheter från Båtliv - Europas största båttidning
 • Den här 85 m långa katamaranen från Nigel Gee tar verkligen ut svängarna inom allt vad design innebär. Konceptbåten heter SWATH och får sin premiär vid Monaco Yacht Show.

 • Skärgårdsfotografen Sören Colbing presenterar nu en ny modell av sin aluminiumbåt, Skargard 20. Det är den första båten i Skärgårdsströvarserien speciellt framtagen för eldrift. Ett redan starkt miljökoncept blir därmed ännu starkare.

 • Den långa sommaren verkar inte bara slagit värmerekord, utan även i mängden skräp på stränderna. Den nationella satsningen Städa Strand har hittills i år redan plockat upp 60 ton skräp. I helgen fortsätter arbetet då över tusen ungdomar från idrottsföreningar runt om i landet ger sig ut för att samla in sommarens skräp på Strandens Dag.

Nyheter - SSRS

Sjöräddningssällskapet

Vad händer på sjoraddning.se.
 • Under hummerpremiärens första efterlängtade veckor är larmen om olyckor till havs många, och ibland dessvärre med dödlig utgång. Men med rätt förberedelser och fokus på sjösäkerheten kan många olyckor undvikas.

 • Torsdagsövningen denna gång blev en vinschövning i mörker.

 • Hummerfisket är västkustens svar på älgjakten, och jakten på ”det svarta guldet” lockar tusentals fritidsfiskare, turister och kustbor ut på sjön. Men det är ett långt ifrån riskfritt äventyr.