Get Adobe Flash player

Nu tar vi emot anmälningar

Nu startar anmälan till årets Vättern Kors & Tvärs, anmäl dig redan idag på hvkt.se. Se bifogad inbjudan.
 
Observera att vi öppnar upp för shorthanded, max 2 i besättningen, i Eskaderklassen enligt SRS-reglerna.
För att ta reda på din båts Shorthanded SRS-tal, SRSs, gå in på Seglarförbundets hemsida och leta upp din båts båtdatablad.
 
Med hälsning från arbetsgruppen för årets "Vättern Kors & Tvärs från CSS och HJSS

Vättern Kors & Tvärs 2015

Den populära segeltävlingen Holmgrens Vättern Kors & Tvärs återuppstår efter ett års frånvaro men utan "H":et d.v.s. nu som Vättern Kors & Tvärs. 

Tävlingen går av stapeln den 3-5 augusti med samling den 2:a i Karlsborg.

Mer information kommer under våren. 

Nyhetsbrev 1 har redan anlänt i mailkorgarna men har du inte fått den kan du läsa den här på hemsidan i menyn tillvänster eller klicka här!

Film om HVKT 2013

Besökare

Vi har 6 besökare och inga medlemmar online

Sponsorer

Nyheter - SSF

Nyheter - Båtliv

Båtlivs nyheter

Nyheter från Båtliv - Europas största båttidning
  • Slutstriden hårdnar i RC44 Marstrand Cup. När bara lördagens tre delseglingar återstår, kan alla de sex lagen i toppen fortfarande ta hem totalen i denna tredje av fem deltävlingar i RC44 Championship Tour.

  • Australiensiska Riviera har valt Volvo Penta för att utveckla motordelen i sin senaste modell, Riviera 57 Enclosed Flybridge. Båten har Volvo Penta teknologi fullt ut med total integration av motorfunktioner. Båten får premiär på Sydney International Boat Show, som hålls 30 juli till och med 3 augusti.

  • Högklassig matchracingsegling på Kyrkeviksbukten vid Släggö är inte den enda underhållningen du kan njuta av under Lysekil Women’s Match, som startar med träningsseglingar på måndag i nästa vecka.

Nyheter - SSRS

Sjöräddningssällskapet

Vad händer på sjoraddning.se.
  • Under pågående söndagsövning hörde vi ett anrop från en privatbåt, strax därefter kom larmet från JRCC om grundstött båt med vatteninträngning. Efter ca 30 min var en länspump ombord, samt en besättningsman, bedömning gjordes att vatteninträngningen var minimal men propellern hade tagit skada vid grundstötningen. Vi beslutade oss för att assistera och fick direktiv av JRCC om att ta haveristen till närmsta hamn, som i detta fallet var Skåre. Efter att assisterat med förtöjning och säkerställt att ingen var skadad begav vi oss hemåt mot Trelleborg igen, redo för nya uppdrag denna härliga, soliga dag.

  • JRCC kallar på enheter i närheten av Limön utanför Gävle angående en brand i mindre fritidsbåt. Rescue Greta Dybeck som ligger bara några minuter från platsen och övar svara på anropet. Efter telefonkontakt med den nödställde som har fått hjälp av en förbipasserande båt så bedöms läget som lugnt och vi går med minskad fart fram då det är mycket båtar i området som kan få problem av våra svall i grunda och steniga vatten. Framme så kan vi konstatera att branden i några elledningar i en utombordare slocknat och allt är lugnt. SAR uppdraget avslutas och övergår till ett medlemsuppdrag.

  • Då vi håller på med rengöring och underhåll på våra båtar i hamnen överhör vi ett pågående larm om en saknad simmare utanför Ribersborg i Malmö. Eftersom vi mycket snabbt kan vara till sjöss kontaktar vi JRCC (Sjöräddningscentralen) och meddelar att vi kan avgå omedelbart. Då vi kommit en bit på väg återkallar JRCC larmet då simmaren lyckligtvis kommit tillrätta.