Get Adobe Flash player

Besökare

Vi har 7 besökare och inga medlemmar online

Sponsorer

Nyheter - SSF

Nyheter - Båtliv

Båtlivs nyheter

Nyheter från Båtliv - Europas största båttidning
  • Sista veckan i augusti seglades Laser Master EM i Gdynia, Polen. De svenska deltagarna gjorde mycket bra ifrån sig och efter fyra dagar och åtta seglingar och en mycket imponerande insats var Tomas Nordqvist, GKSS, redan klar guldmedaljör i den största klassen Standard Master, seglare mellan 45-54 år.

  • I år firar det stora uthållighetstestet ÖTILLÖ tio år. 120 lag (i par) står på startlinjen, den 7 september på Sandhamn i Stockholms skärgård. 550 lag från hela världen står på väntelista. ÖTILLÖ är originalet och pionjären för den snabbt växande sporten swimrun och den längsta swimruntävlingen i världen.

  • Igår döptes kemikalie- och produkttankern Stena Imperial i Savannah, Georgia. Fartyget är en MR-tanker på 50.000 DWT av så kallad IMOIIMAX-modell och ägs genom ett Joint Venture till lika delar av Stena Bulk och det indonesiska Golden Agri Resources (GAR). Fartyget är en vidareutveckling av ett redan etablerat och framgångsrikt koncept, nu med extra stor lastflexibilitet och ännu lägre bränsleförbrukning. IMOIIMAX är designade för att frakta såväl vegetabiliska oljor och kemikalier som olje- och petroleumprodukter.

Nyheter - SSRS

Sjöräddningssällskapet

Vad händer på sjoraddning.se.
  • På kvällen får vi larm ifrån JRCC om att en person har lämnat Hjuvik i liten båt och är försvunnen. Vi avgår omgående med Marianne Bratt och 2 mans besättning. Väl i Hjuvik har båten hittas av ambulansbåten Eftersök tar vid efter personen. Vi assisterar med att titta under bryggor, borda förtöjda båtar, söka strand nära och söka i områden som sjöräddningshelikoptern markerar. Efter ett tag klarnar bilden och vittnen i land kan peka ut lämpligt sökområde för polisen. Vi får i uppdrag av kustbevakningen, som är OSC, att lasta räddningstjänstens dykare och ankra sökbojar. Efter ett tag hittas personen och vi bärgar denne ombord, räddningstjänsten inleder HLR, vi förbereder hjärtstartare och transporterar iland till väntande ambulans och ambulansbåt. Vår tankar går idag till de anhöriga.

  • Utlarmade av SOS KL.19.20 gällande en Sjöambulans prio 1 från Visingsö

  • STOCKHOLM: Vi är glada att kunna erbjuda två inspirerande föreläsningar till med Linda och Ludvig Hammarberg. Tillsammans med sina två barn har de seglat jorden runt med segelbåten Mary Af Rövarhamn.