Get Adobe Flash player

HVKT 2013 film

Bansträckning 2012

Besökare

Vi har 5 besökare och inga medlemmar online

Sponsorer

Nyheter - Jnytt

 • Nu har en helt ekologisk restaurang och butik öppnat i Jönköping. Tre vänner från Italien bestämde sig för att öppna upp och dela med sig av sina erfarenheter. - Du är vad du äter, säger Melita Skofic, en av tre ägare.

 • Under måndagen utfärdade SMHI sin första klass 1-varning för höga temperaturer någonsin. Även om varningen inte rör Jönköpings län är det det ovanligt varmt och man har gått ut med ett meddelande om höga temperaturer. - Det är en form av förvarning, säger Emelie Karlsson, meteorolog på SMHI.

 • Mitt i semestertider när många dricker alkohol går Systembolaget ut och stoppar försäljningen av ett mousserande vin vars flaska det varit problem med.

 • En 36-årig man ertappades under eftermiddagen när han snattade varor på Willys.

 • En kvinna i Huskvarna som skulle stänga ett fönster i sin lägenhet var under tisdagen med om en obehaglig upplevelse.

Nyheter - Båtliv

Båtlivs nyheter

Nyheter från Båtliv - Europas största båttidning
 • Om du ska ut och åka båt i sommar, tänk på att ha en försäkring som inte bara gäller din båt utan också dig. En båtförsäkring täcker oftast bara skador på båten, men inte när man skadar sig på båten, bryggan eller vid arbete med båten. Och inte för de passagerare som är med vid eller på båten.

 • Mitt under Storsjöyran 2014 får Sjöräddningssällskapet möjlighet att visa upp sin verksamhet i Östersund. Det sker på inbjudan av Länsstyrelsen i Jämtlands län och Trygghetens Hus*.

 • Skärgårdsstiftelsen reagerade snabbt då båt under torsdagen i förra veckan brann i det naturreservat stiftelsen förvaltar på Utö. Båten som släckts av det lokala brandvärnet bogserades bort redan under fredagen.

Nyheter - SSRS

Sjöräddningssällskapet

Vad händer på sjoraddning.se.
 • Under övningstur i området svarar Dan Broström på allmänt anrop efter sjöräddningsenheter vid Mollösund. En segelbåt med 5 personer ombord har rökutveckling. Avgår mot platsen. Rescue Leif Johansson kan kl 1315 vid sin ankomst konstatera att läget är stabilt och vi vänder åter mot Käringön igen.

 • Larm via personsökare 1259 gällande rökutveckling i en segelbåt med 5 personer ombord. Avgår 1300 med Rescue Leif Johansson mot platsen tillsammans med Rescue Hedvig och Rescue Dan Broström som är ute och kör i området. Vi är framme 1315 tillsammans med Hedvig. Tar över personerna ombord i Leif Johansson och undersöker läget ombord i segelbåten. Visar sig att motorn gått varm och kablar omkring motorn har börjat smälta, därav rökutvecklingen. Läget stabilt, vi kopplar för bogsering till kaj i Mollösund där vi lämnar av tacksam familj. Återgår Käringön 1410 igen.

 • Larm från JRCC angående tysk segelbåt på grund vid S.Risöbådarna. Avgick med Rescue Leif Johansson kl 10:00 framme vid haverist 10:10 fick över en kastlina som vi kunde dra loss med allt väl ombord Loss 10:15 åter Käringön 10:30.