Get Adobe Flash player

Bansträckning 2012

Besökare

Vi har 5 besökare och inga medlemmar online

Sponsorer

Nyheter - SSF

Svenska Seglarförbundet - RSS

Svenska Seglarförbundet
 • SWE Sailing Team startar idag regattasäsongen i Europa. Trofeo Princesa Sofia på Mallorca är för några av våra landslagsseglare en mycket viktig regatta som kan kvalificera dem till ISAF:s nya världscup, för andra är det främst ett test för att se om vinterträningen gett resultat. Vi har intervjuer med Max Salminen, Björn Allansson, Cecilia Jonsson och Anton Dahlberg från strax innan start idag.

 • Om knappt två veckor inleds Red Bull Foliering Generation, en ny tävlingsserie för seglare i åldern 16-20 år. Tävlingen avgörs i tillhandahållna två-personers foilande katamaraner. Den första deltävlingen av sju går i Japan och den svenska deltävlingen går i Malmö 7-9 aug.

 • Nu har årets andra upplaga Svensk Segelsport, SSF:s tidning, kommit ut i tidningen Båtliv. 146 000 mottagare kan läsa om bland annat nyheten SRS Nationell Ranking, om Kappseglingsclinics, olika projekt för att stötta klubbarna och SWE Sailing Teams resultat på världscuptävlingen i Miami.

 • Nu lanseras svensk seglings egen digitala övningsbank som ska förenkla arbetet för tränare och instruktörer. Nu kan de via mobilen, läsplattan eller datorn enkelt ta fram nivåanpassade övningar till sina träningspass och samtidigt bidra med sina egna favoritövningar.

 • Med hjälp av medel från Postkodlotteriet får svensk juniorsegling ett lyft under 2015. Välmeriterade seglaren och tränaren Karin Almquist blir ansvarig för ett projekt där inspiration och kunskap står i fokus för att behålla och utveckla fler juniorseglare.

Nyheter - Båtliv

Båtlivs nyheter

Nyheter från Båtliv - Europas största båttidning
 • Miljövänligt är inte det första man tänker på när man ser en stor lyxyacht. Men faktum är att Taiwanbaserade Kha Shing Enterprises lyckats göra en miljövänlig version av sin senaste yacht, Monte Fino ecHo 85.

 • Miljö och kommunikation var två av de viktigaste frågorna vid Svenska Båtunionens Båtriksdag (årsmöte), som hölls i Helsingborg 28-29 mars. Ett av resultaten kan bli en miljöcertifiering av båtklubbar landet runt.

 • Hållbara sjötransporter kräver nya lösningar. Stena Line har valt att satsa på det alternativa bränslet metanol, och nu är världens första fartyg med metanoldrift i drift, Stena Germanica, som trafikerar linjen Kiel-Göteborg.

Nyheter - SSRS

Sjöräddningssällskapet

Vad händer på sjoraddning.se.
 • Får larm från Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) om en observerad bedömd nödraket längst in i Askimsviken. Påbörjar sök så fort vi släpper förtöjningstamparna. Söker av Askimsbadet och hamnarna på Näsetsidan samt vattenytorna däremellan.

 • Under gårdagen inkom det ett samtal till jourtelefonen från en medlem utanför Karlshamn som behövde hjälp då rodret på båten hade slutat fungera. Även viss vatteninträngning troddes förekomma.

 • Rescue Cambio har under veckan utfört fem sjöambulanstransporter till Gränna.