Get Adobe Flash player

HVKT 2013 film

Electrolux ny sponsor

Electrolux via Jonas Ahlqvist går in och sponsrar HVKT 2012 med fina priser. Det blir i form av två av varje produkt nedan. 

            

Besökare

Vi har 3 besökare och inga medlemmar online

Sponsorer

Nyheter - Jnytt

  • Polisen har säkrat vissa spår efter ett bostadsinbrott i Mullsjö.

  • Det var i den 35:e minuten som J-Södras Daryl Smylie gick vårdslöst in i en närkamp med Sebastian Castro-Tello på mittplan. Domare Per Melin nöjde sig med ett gult kort, vilket fick Degerfors tränare Patrik Werner att rasa. – Jag är fruktansvärt jävla kritisk till Melin, sade han på presskonferensen efter matchen.

  • Jönköpings Södra besegrade Degerfors med 4–2 (0–1). Detta efter att Daryl Smylie stått för ett äkta hattrick i den andra halvleken. – Jag fick inte så många chanser, men jag satte dem jag fick, säger matchhjälten.

  • I kväll spelar J-Södra hemma mot Degerfors. Följ matchen live på Jnytt.

  • Idag startar näringslivsveckan i Jönköping. En vecka fylld med föreläsningar inom olika teman. Syftet är att man som företag ska få möjlighet att träffa och knyta nya kontakter.

Nyheter - Båtliv

Båtlivs nyheter

Nyheter från Båtliv - Europas största båttidning

Nyheter - SSRS

Sjöräddningssällskapet

Vad händer på sjoraddning.se.
  • En medlem med förmodad bränslebrist i sin Buster XL ringer och ber om hjälp med att bli bogserad till hemmahamnen. Rescue Odd Fellow Mälaren åker ut till haveristen, där kopplar vi upp och bogserar dem till Lögarängshamnen.

  • Fick larm från Jrcc ca kl 15.00 om att en båt ligger och driver upp och ner utanför Hornslandet, söder om Bålsön.

  • Larm 14.05 från Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) om en hummerfiskare som befinner sig i utsatt läge ost Kalvholmen. I samband med att vi avgår från Hovås får vi ytterligare ett larm om en hummerfiskare som befinner sig endast 400 meter från den första. Båda båtarna har problem med framdrivningen och har ankrat mycket nära bränningar. Det blåser 10 m/s och våghöjden är 1-2 m på platsen. Väl framme konstaterar vi att båda båtarna ligger illa till och att det är långt till skyddat vatten. En snabb insats krävs, beslutar därför att försöka få med båda haveristerna bort från bränningarna. Går först fram till den haverist som är ensam ombord och sätter över en besättningsman. Kopplar bogsertrossen och drar upp mot vind så de får upp ankaret. Går därefter ner mot nästa haverist och vår besättningsman kastar över en lina, drar upp även denna haverist mot vind och vågor så de får upp sin dragg. Påbörjar bogsering med båda båtarna på rad in mot skyddat vatten. En kompis till haverist nr 1 möter upp och tar över bogseringen av denne medan vi fortsätter med nr 2 till deras hemmahamn. När vi närmar oss slutmålet stöter vi på en tredje båt med två personer som fått motorstopp och försöker ro i den friska motvinden. Stannar upp och förtöjer en haverist på varje sida. Väl inne i hamnen parkeras den ena båten vid kaj varefter vi tar in den andra till en närliggande hamn. Åter Hovås 17.45.