Get Adobe Flash player

HVKT 2013 film

"Fantastiskt trevligt och positivt för sjölivet"

J-Nytt har publicerat en artikel om HVKT.

http://www.jnytt.se/nyhet/46554/fantastiskt-trevligt-och-positivt-for-sjolivet

Besökare

Vi har 6 besökare och inga medlemmar online

Sponsorer

Nyheter - Jnytt

Nyheter - Båtliv

Båtlivs nyheter

Nyheter från Båtliv - Europas största båttidning
  • Den finska båttillverkaren Bella Boats, som även äger Flipper och Aquador, satsar på en ny 6 m lång dagtursbåt. Nya Bella 600 R är designad för sju personer och har riktigt vassa linjer.

  • Trygg-Hansas kampanj Livbojsjakten slog återigen rekord med över 70 000 incheckade livbojar jämfört med 50 000 under sommaren 2013. Nytt för i år har varit möjligheten att namnge platser där det borde finnas en livboj, totalt har 807 platser anmälts. Nu startar arbetet med att kontakta de ansvariga för de drygt 2 000 trasiga livbojar som användarna hittat samt att utvärdera om livbojar ska hängas upp på de platser där det saknas livbojar enligt svenska folket.

  • Globala miljöförändringars påverkan på livsnödvändigt fiske och vattenbruk ställer ökade krav på kunskaper om havets påverkan på människor och människors påverkan på havet. Det är temat för en internationell konferens vid Göteborgs universitet i början av oktober som samlar marina forskare, museiutbildare och lärare.

Nyheter - SSRS

Sjöräddningssällskapet

Vad händer på sjoraddning.se.
  • Under jourbyte i Vadstena gick en båt på grund i närheten av oss då dess motor stannat i den kraftiga vinden. Två sjöräddare tog på sig bärgardräkt och "bogserade" båten från grundet, till land.

  • I går placerade vi ut 100 vattentäta mobilfodral på slumpvis utvalda hummertinor längs västkusten. Ett vattentätt mobilfodral är, vid sidan av flytvästen, den bästa livlinan till sjöss.

  • Sjö. och flygräddningscentralen (JRCC) larmar oss på våra personsökare. Det gäller en fritidsbåt utanför Gloppes hamn som ligger upp och ner. Det befaras att det finns personer i vattnet.