Get Adobe Flash player

HVKT 2013 film

"Fantastiskt trevligt och positivt för sjölivet"

J-Nytt har publicerat en artikel om HVKT.

http://www.jnytt.se/nyhet/46554/fantastiskt-trevligt-och-positivt-for-sjolivet

Besökare

Vi har 6 besökare och inga medlemmar online

Sponsorer

Nyheter - Jnytt

 • Alla vet att ”Jeppe på berget” super, men ingen gör något åt det. Denna gamla historia passar väl in på den integrationspolitik eller brist på densamma som Sverige för idag. Alla vet att den är fel, men inget händer.

 • Jönköpings Kanotklubb har blivit bestulet på sina startflottar. Nu har föreningen polisanmält de romer som bor vid Rocksjön. – Jag förväntar mig att polisen och kommunen griper in här, säger Joacim Petersson, ordförande i kanotklubben, till Jönköpings-Posten.

 • Det kom larm om en trafikolycka i närheten av A6 Center på fredagsmorgonen. Men enligt räddningstjänsten hade det inte skett någon olycka på platsen.

 • När två förvaltningar slogs ihop till en, förlorade kulturchefen och fritidschefen sina jobb. Nu jobbar båda vidare i kommunen på lägre tjänstenivå, men chefslönerna får de behålla.

 • HV71 besegrade Leksand med 3-1. Efter matchen var HV71:s assisterande tränare Fredrik Stillman och Leksands tränare Andreas Appelberg med på presskonferensen.

Nyheter - Båtliv

Båtlivs nyheter

Nyheter från Båtliv - Europas största båttidning
 • Antalet sjöräddningsfall minskade under 2014 jämfört med föregående år, från 950 till 885 insatser. Samtidigt vittnar Sjöräddningssällskapet om att antalet förebyggande utryckningar, det vill säga incidenter eller tillbud till sjöss där det inte varit fara för människoliv, ökat under 2014.

 • För tredje året i rad har Svedea genomfört en båtlivsundersökning bland båtägare. Även i år visar undersökningen att båtägarna är trogna båtlivet och använder sina båtar flitigt. Tre av fyra använder båten mer än 15 dagar per år och endast tre procent av båtägarna planerar att sälja sin båt utan att köpa ny.

 • Båtmässan i Göteborg är ett viktigt avstamp för SCA inför målgången av Volvo Ocean Race 2014-2015 i slutet av juni där bolaget står bakom den enda svenska båten Team SCA med en kvinnlig besättning. SCA är ett ledande globalt hygien- och skogsindustriföretag med försäljning i drygt 100 länder under cirka 80 varumärken. Omkring 80 procent av bolagets konsumenter är kvinnor.

Nyheter - SSRS

Sjöräddningssällskapet

Vad händer på sjoraddning.se.
 • 2014 blev ett mycket dystert år vad gäller antalet omkomna vid drunkningar i Sverige. Bara under sommarmånaderna drunknade 43 personer i samband med bad. Sjöräddningssällskapets vision är ”noll omkomna i svenska vatten”, och därför måste vi agera.

 • Nu är det äntligen dags för årets första vårtecken nämligen Båtmässan! Mellan den 31/1-8/2 finns Sjöräddningssällskapet på plats i Svenska Mässan och monter B 08:32.

 • Strängnäs har fått en egen sjöräddningsstation. Sedan 2009 har räddningsstationen i Västerås haft en båt och besättning placerad i Strängnäs, men vid årsskiftet uppgraderades man till en fullvärdig räddningsstation.